top of page
Search
  • Writer's pictureFerenczi Dániel

SFG oktatói képzés

2015-ben jutott először eszembe, hogy meg szeretném csinálni a StrongFirst oktatói vizsgát. Akkor már pár éve használtam a kettlebell-t mint eszközt, de nem fektettem rá igazi hangsúlyt. Egy funkcionális edző tanfolyam alatt ismerkedtem meg Paróczi Arnold edzővel, aki nagy hatással volt, rám többek közt a kettlebell hasznosságát illetőleg. Lassan derült ki számomra, hogy nincs ennél sokoldalúbb fitness eszköz a földön és ez nem csak valami múló divat, hanem egy átfogó rendszer, egy filozófia ami kiemelkedik a többi, jól marketingelt termék közüll.2016-ban kezdtem el komolyabban készülődni a vizsgára, aminek a követelményei bőven meghaladták akkori képességeimet és tudásomat. Ahogy egyre többet gyakoroltam, egyre biztosabb voltam benne, hogy ez nem lesz valami múló hobby az én életemben sem.

17-ben jelentkeztem a tanfolyamra, habár még mindig kérdésesnek tűnt, hogy tudom-e teljesíteni a fizkai követelményeket. Szerencsére vagy szerencsétlenségemre közbejött egy komolyabb futó sérülés, ami pontot tett a felkészülés végére.

Újabb egy évem volt fejlődni, erősödni, gyengeségeimen dolgozni. Szükségem is volt rá.

Idén sem volt sérülésektől mentes a felkészülés így még mindíg maradtak kételyek bennem, vajon képes leszek-e megfelelni a kihívásnak.


A tanfolyam 3 nap intenzív, reggeltől estig tartó gyakorlás, okatás, edzés keveréke, ami fizikailag és szellemileg is elég megterhelő.

Az első két nap szól a tanulásról, míg a harmadik a tanultak demonstrálására van. A sokak által rettegett snatch teszt (5perc alatt 100 ismétlés) persze szintén a harmadik napon van, nem könnyítve meg ezzel a résztvevők életét. Az izomláz és a sterssztől izzadó tenyér nem a legkellemesebb kombó a szakítás teszthez.

Annál nagyobb öröm viszont letenni a bellt a végén, 1 másodperccel az idő lejárta előtt.

Ezt követően még volt egy közös workout, ahol mindenki kiengedhette a feszültséget és a gőzt magából. Szem és homlok nem maradt szárazon :)

Mikor az oklevéllel együtt megkaptam az értékelő lapot, amin egyetlen elkövethető hiba sem volt beikszelve, hirtelen értelmet nyert minden perc edzés az elmúlt 3 évben.


Egyetlen más képzés nem tudott ennyit adni eddigi pályafutásom során. Igazi kihívás nélkül, egy oklevél csak oklevél marad. Ez a papír viszont felirat egy mérföldkövön.51 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page